Cauzele cancerului
Obezitatea, fumatul, expunerea excesivă la soare, alcoolul sunt responsabile de majoritatea cancerelor la adulți, a constatat un studiu al American Cancer Society, publicat azi de USA Today. Majoritatea lor pot fi prevenite printr-o viață mai echilibrată, recomandă specialiștii. Mai multe aici: https://newstand.ro/2024/07/31/usa-today-40-dintre-cazurile-de-cancer-pot-fi-reduse-prin-schimbarile-stilului-de-viata/
Moleculă nouă: ALY101
Cercetătorii de la Universitatea California, Irvine și Institutul de tehnologie Italian au dezvoltat o nouă moleculă, ALY101, ce prezintă indicatori optimiști în tratamentul mai multor tipuri de cancer și al unei tumori specifice - melanomul. https://www.ucihealth.org/news/2022/04/uci-researchers-discover-promising-new-molecule-for-cancer-therapy
Moleculă nouă: ERX-41
O nouă moleculă, descoperită în luna iulie 2022, denumită ERX-41 nu atacă celule sănătoase, ci exclusiv cele cancerigene și oferă speranțe suplimentare în tratamentul anumitor tipuri de cancer.
Scientists Discover New Molecule That Kills Hard-to-Treat Cancers
Studiu nou pentru Vaxinia
Tratamentul împotriva cancerului cu un virus, denumit Vaxinia, a avut rezultate pozitive în testele de până în prezent, astfel că în prezent a fost inițiat un studiu pe pacienți umani aflați în stadii avansate ale bolii. Studiul este condus de City of Hope, un institut de cercetare din SUA, în colaborare cu Imugene, o companie biotech din Australia.
Forumul Științific al Tinerilor Medici
În perioada 12-14 mai, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România organizează a doua ediție a Forumului Științific al Tinerilor Medici.
Methaderin și combaterea cancerului
Yibin Kang a cercetat de mai bine de 15 ani o genă mai puțin cunoscută, denumită MTDH (metadherin), descoperind două aspecte extreme de importante: 1. este o genă ce apare în toate tipurile de cancer, inclusiv cele majore (de sân, plămân, ficat, colon, prospata etc) și 2. este o genă care nu este esențială activității normale, sănătoase a celulelor normale, putând fi eliminată fără a produce niciun efect secundar nociv.
Tratament nou cu nivolumab și ipilimumab
Un nou tratament, implicând o combinație imunoterapeutică de nivolumab și ipilimumab, aflat deja în faza a treia de teste, pare să funcționeze mai bine pentru pacienții cu cancer la gât sau la cap, prelungind viața cu mai mult decât ar face-o chemoterapia și fără a avea efectele acesteia asupra organismului. Mai multe în hyperlink.
Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului
România a marcat pentru prima oară Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului în data de 4 februarie a.c.