Congrese oncologice

Congresul European Society for Medical Oncology (ESMO) 2021

În perioada 15 – 21 septembrie a.c. se va derula Congresul ESMO 2021, probabil cea mai influentă platformă europeană în materia de oncologie ce se adresează clinicienilor, cercetătorilor, pacienților și jurnaliștilor din domeniul sănătății din întreaga lume. Congresul este organizat anual de European Society for Medical Oncology (ESMO).

2021 își propune prezentarea ultimelor noutăți privind tratamentul cancerului și oferă excelente programe educaționale, precum și oportunități pentru schimburi benefice de idei între toate părțile lumii.

Dat fiind contextul pandemic, formatul va fi și în acest găzduit virtual, cu focus pe interactivitate sporită în toate programele oferite, sporind oportunitățile de a întreba lideri de opinie și specialiști, posibilitatea personalizării anumitor conținuturi, șansa de a dezbate cu cercetători ș.a..

World Cancer Congress (WCC) 2022

Un alt eveniment de profil, World Cancer Congress  a fost anunțat că se va derula în perioada 17-20 octombrie 2022, la Geneva – atât virtual (webinar-ii, podcast-uri și prezentări online) cât și cu participare live.

Congresul se organizează la fiecare doi ani cu participarea a peste 130 de țări și dezbate provocările și oportunitățile privind lupta împotriva cancerului, în plan național, regional și internațional.

Congresul este o inițiativă a Uniunii Internaționale pentru Controlul Cancerului, al cărui scop este ”să unească și susțină comunitatea oncologică în a reduce povara globală în materie de cancer, să asigure continuarea monitorizării cancerului ca o prioritate pe agenda mondială a sănătății și dezvoltării în domeniul sănătății”.

 

Ambele congrese sunt se adresează specialiștilor și sprijină îndeosebi transferul de cunoștințe și noi descoperiri din domeniul oncologic.