Noutăți Fundația ”Totul despre Cancer”

Fundația Totul despre Cancer

La finele anului trecut am reușit să înființăm ”Fundația Totul despre Cancer”.

La acel moment și începutul acestui an, Planul Național de Combatere a Cancerului părea a intra pe ultima sută de metri. Din păcate, nu a fost să fie și nici astăzi nu a devenit realitate. E o obligație a României ca membră a Uniunii, dincolo de faptul că este o obligație a României față de proprii săi cetățeni. Truism poate, dar unul extrem de dureros pentru bolnavi și familiile lor – speranța moare ultima.

Fundația noastră a reușit să obțină la început de an sprijinul extraordinar a doi sponsori, Transelectrica și OMV Petrom, cărora le mulțumim alături de pacienții și aparținătorii ce au beneficiat de pe urma sponsorizărilor. Iar cu acești bani am reușit să sprijinim până la acest moment 6 pacienți să efectueze teste genetice bazate pe biomarkeri.

Testele au fost efectuate la Regina Maria, cărora, de asemenea, le suntem recunoscători pentru colaborare, iar rezultatele ajută acum enorm în lupta cu boala persoane cu situații materiale ce pot cu greu sau deloc să acceseze astfel servicii încă nedecontate.

Am fost profund impresionați de un mesaj al uneia dintre persoanele către care am putut direcționa suma de bani pusă de dispoziție de OMV Petrom și Transelectrica. Și îl lăsăm aici, poate plângând și alții să grăbească anumite decizii politice sau să sprijine privat cazuri în care astfel de teste pot face diferența atât de invizibilă uneori dintre viață și moarte.

”Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijinul acordat în acest moment dificil, nouă persoanelor bolnave de cancer, pentru speranță (că cei doi copii ai mei nu vor moșteni această boală), pentru ajutor și credința în mine.”

Să dea Dumnezeu curaj, putere de luptă si răbdare, totul întru și pentru sănătate!